AYDIN / DİDİM - Gazi Ortaokulu

MATEMATİK ÖĞRETMENİMİZ MURAT YALÇIN REHBERLİĞİNDE E-TWİNNİNG PROJESİ ORTAKLIĞIMIZ

Proje hakkında

İlköğretimde kazandırılacak temel beceriler, genel olarak temel öğrenme ihtiyaçları olarak adlandırılabilir. Temel öğrenme ihtiyaçları, insanların akılcı ve bilgili kararlar almasına, fırsatlardan yararlanmalarına, sosyal ve doğal çevrede meydana gelen değişikliklere uyum sağlamalarına, kendilerine ve diğer insanların yararına olacak durumlarda insiyatif kullanmalarına imkan sağlayacak 21. Yüzyıl becerilerini rehber alan bilgi ve becerilerdir. Matematik, her yerde öğrenilen önemli bilgi ve becerilerdendir. Çünkü matematik, bilimde olduğu kadar günlük yaşamımızdaki problemlerin çözülmesinde de kullandığımız önemli araçlardan biridir. Bu öneminden dolayı matematikle ilgili davranışlar ilköğretimin başından yüksek öğretim programlarına kadar her düzeyde ve her alanda yer alır.

Bu kapsamda öğrencilerimiz doğada her an var olan matematiği oyunlarla, gözlemlerle, problem durumlarına çözüm üreterek farklı disiplinler yardımıyla fark edip keşfedeceklerdir.

12-10-2021

Yayın: 12.10.2021 - Güncelleme: 12.10.2021 10:43 - Görüntülenme: 156